Уволниха репортерка, защото тайно е била стриптизьорка 13.05 | 12:39

Сара Треслър съди работодателя си за сексуална дискриминация

От Вероника Стойновска

Американската репортерка Сара Треслър, която работи като социален репортер за Houston Chronicle, е уволнена от поста си, поради публикация в друга медия, че е работила почасово като стриптизьорка. Тя подала жалба срещу вече бившия си работодател, като го обвинява в сексуална дискриминация, предаде Reuters. 

30-годишната Сара е писала анонимно в блог, наречен "Дневникът на една гневна стриптизьорка", когато от Houston Pred разкрили почасовото занимание на репортерката в статия със заглавие: "Социален репортер през деня, стриптизьорка през нощта".

Треслър споделя, че по-рано тази година била уволнена от Houston Chronicle, като причината за това била, че не е записала в автобиографията си каква е настоящата ѝ професия, когато си е подавала документите за работа в медията, а именно, че е била стриптизьорка.

Адвокатът на Треслър Глория Алред заяви пред медиите, че работата ѝ като "танцьорка" не би трябвало да оказва влияние на ефективността на работата ѝ във водещ вестник.

Алред обясни, че поради факта, че това да бъдеш екзотична танцьорка е предимно женска професия, прекратяването на трудови взаимоотношения на репортерката ще окаже неблагоприятно въздействие върху жените, практикуващи тази професия.

Треслър е била независима танцьорка, а не като служител на клуб, което е причината да не запише професията като настояща при кандидатстването си на работа във вестника, обясни още адвокатът.

В блога си репортерката, под псевдоним "Сара", обсъжда неща като отвратителното поведение на клиентите на стриптийз клубовете, както и някой термини, характерни за професията.

Водещи

Най-четени