Уникално LEGO пресъздава големи кино блокбъстъри 13.06 | 07:31

„Генесис“ оживява по един особено конструкторен начин

От Ивайло Коралски

Добре познато интернет правило е, че каквато и идея да ви хрумне, тя ще изглежда по-добре в LEGO формат. Това важи за футбола, стенд-ъп комедиите, а както е видно от споделеното видео - и за блокбъстъри като лентата на Кристофър Нолан, "Генесис" (Inception).

Преди да отправите взор към видеото е редно да предупредим, че то не е изготвено от стоп-моушън анимация в LEGO формат. В случая става въпрос за изцяло дигитализирано, CGI LEGO, което е познато на милиони почитатели на игрите, които издава Warner за PS3, Xbox 360 и Wii, като Lego Batman: The Videogame и Lego Indiana Jones.

Още по-любопитен за отбелязване факт е, че този път не става въпрос за голямо студио, работило с милионите на огромен конгломерат, какъвто е случая с LEGO видеоигрите. Представеното в този текст LEGO е академичен проект на малък тим нарекъл себе си "Пясъчен часовник", изготвен в рамките на 12 седмици и 1000 часа къртовски труд.

Преди работата им по конструкторната възстановка на "Генесис", момчетата от "Пясъчен часовник" са работили и върху LEGO версия на Матрицата, видео, от която също можете да видите в края на текста.

LEGO 'INCEPTION' from VFX on Vimeo.

-----

 

2010 VFX Showcase - Lego 'The Matrix' parody from VFX on Vimeo.

Най-четени