Фюжън е новото гурме 08.04 | 18:29

Новата кухня предлага съчетания от сладко, солено и кисело

От Гергана Златкова

В 21 век, когато всичко е вече измислено или направено от някой друг, е много трудно нещо да ни изненада или учуди искрено, що се отнася до ястия.

Почитателите на фюжън кухнята обаче знаят, че това е стил на готвене, при който не само че в основата стоят иновативността и въображението, но често пъти може да се стигне до много необичайни комбинации.

"Странната" или "сбърканата" кухня, както още го наричат, фюжън менюто има древни корени, тъй като кулинарното богатство се е предавало от векове, но става популярна през 70-те. 

Този вид кухня никога няма да ви омръзне, защото предполага разнообразие на съставки и храни, а и в основата й е комбинирането и на различни техники на готвене.

Както всяко течение, и фюжън кухнята си има критици, които са скептични относно гениалността на този вид готвене, защото в действителност често се получават ястия, които нямат вкус.

Вижте няколко изпитани свежи рецепти, с които няма да сбъркате и които ви гарантират аплодисментите на масата при Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени