Хлапе живее три години с LEGO в носа 07.08 | 19:42

Легобой вече може да диша и да се храни нормално

От Ивайло Коралски

Малкият Исак Лейсън най-накрая ще може да диша свободно, след продължили три години проблеми със синусите.

Причината? Гума от конструктор LEGO, заседнала в носа му, когато бил на три. Или поне това разкрива баща му Крейг Ласон му пред KSL-TV.

"Преди три години състоянието на Исак се влоши значително. Той спеше постоянно с отворена уста, опитвайки се да диша", разказва бащата.

Той допълва, че редица доктори, изследвали детето му, предписвали какви ли не антибиотици, които обаче така и не подействали.

Само преди седмица обаче по време на изследване при поредния лекар въпросният забелязал нещо ново в носа на детето. А именно външно тяло, което било заседнало в ноздрите му. При въпрос на доктора какво може да бъде то, малкият Исак отговорил: "Вкарвал съм си спагети в носа, но това беше преди много време".

Външното тяло се оказало не остатъци от спагети, а гума от LEGO, обвита в гъбички.

След разкриването на причината за дихателната недостатъчност на сина му, Крейг Ласон признава, че може би не е най-добрият родител, след като са му трябвали цели три години да открие "конструкторния" проблем в носа на хлапето.

Таткото все пак допълва, че е повече от щастлив за Исак, който вече може да яде и диша значително по-спокойно, сравнено с последните три години.

Водещи

Най-четени