Хората, които се изпотрепаха в надпрева за сирене (ВИДЕО) 27.05 | 21:33

Това трябва да бъде едно доста вкусно сирене!

От Пламена Вълчева

Стотици хора взеха участие в традиционното състезание по търкаляне на сирене по хълма Купър край град Глостър (Великобритания), предава Daily Mail.

С многобройни счупвания, наранявания и охлузвания приключи годишното събитие, носещо названието "Търкаляне на сирене". Оказа се, че победителят дори не обича сирене.

В момента, в който се дава старт на състезанието, огромна тълпа от хора се хвърля към заветната цел – търкаляща се пита сирене. По хълма Cooper's Hill се спуска една огромна пита сирене, която тежи повече от 4 килограма. Първият, който пресече финалната права, печели питата.

На теория се очаква от някой от участниците да хване питата още като я пуснат от хълма, но цилиндричните пити така се засилват по нанадолнището, че достигат скорост от над 110 км/ч. Това е доста опасно, затова от участниците се очаква просто да пресекат финалната линия преди останалите състезатели, където чака тълпа от зрители и линейка.

Годишното събитие се провежда в Брокуърт, Глостър. Участниците, които се записали за състезанието е трябвало да извървят близо 3 километра пеша, за да стигнат до хълма. Състезанието се провежда като традиция повече от 200 години, като в началото се е организирало основно за местните жители, но с годините интерес към него проявяват хора от цяла Англия и дори други страни. 

Водещи

Най-четени