Хороскоп: Каква е древногръцката ви зодия 07.07 | 17:36

Тъмните черти на характера ви според "черния" хороскоп на елините

От Гергана Няголова

Зодиакът на древните елини, известен още и като "черен”, се състои от десет знака, всеки от които отговаря на образа на определено митично създание. А какъв е характерът ви според древногръцкия хороскоп, може да разберете като потърсите рожденната си дата сред изброените по-долу.

8 януари - 12 февруари: Кентавър
Вие сте импулсивни и често дори първични натури. Водещи са страстите и емоциите, благодарение на които нерядко се случва да избухвате и да реагирате по-остро от необходимото. Както несъмнено знаете, кентавърът е наполовина човек, наполовина кон. Именно това е причината за двойствеността на характера ви, както и за това, че животинската ви природа често надделява в ежедневието, а разумът остава на заден план.

13 февруари - 18 март: Харпия
Сред основните ви "тъмни” черти несъмнено се нареждат злопаметността и отмъстителността. Не познавате значението на думата "прошка”, а и не смятате за необходимо да го притежавате в речника си. Когато някой "късметлия” се осмели да ви нарани, включвате в действие целия капацитет на високия си интелект, за да създадете коварен и изпипан до последния детайл план за мъст. И не се спирате, докато не постигнете заветната си цел.

19 март - 24 април: Пегас
Вие сте може би най-големите добряци в елинския зодиак. Стига обаче да не бъдете поставяни в окови. Защото поставяте личната си свобода над всичко и се борите със зъби и нокти, за да я опазите от каквито и да е чужди посегателства. Не понасяте скуката и рутината и се стараете винаги да бъдете в движение и да разнообразявате ежедневието си. Именно по тази причина и връзките ви не са от най-дълготрайните.

А кои са останалите знаци и какво говорят те за характера на притежателите си, може да разберете от статията на Jenite.bg. 

Водещи

Най-четени