Чавес смъмри венецуелците, че ядат много 28.03 | 14:48

Президентът на Венецуела продължава борбата си с пороците на капитализма

От Олга Андреева

Президентът Уго Чавес отправи поредната си препоръка за по-добър живот към венецуелците, като ги призова да ограничат приема на калории, за да избегнат затлъстяването, съобщи Mail and Guardian online.

Чавес често се изказва срещу капитализма и неговите пороци, които, според него включват алкохолизма, гръдните имплантанти и телевизионните програми, показващи насилие.

Преди дни Чавес дори повдигна въпроса дали не е възможно капитализмът да е унищожил живота на Марс.

"Бъдете внимателни с покачването на теглото!", предупреди Чавес в неделя в седмичното си телевизионно и радио предаване.

"Храним се по-добре, това е доказано. Оставихме недохранването зад гърба си. То вече не съществува в страната ни, но бъдете внимателни и с наднормено тегло."

Чавес заяви, че ще започне кампания, за да убеди венецуелците да консумират по-малко мазни храни и да се хранят по-здравословно. Той вече се захвана и с проблема с все по-големия интерес на жените към гръдните имплантанти.

Уголемяването на гърдите става все по-популярно във Венецуела, вестниците публикуват обяви на клиники, които предлагат имплантантите на кредит, а участничките в конкурси за красота все по-често се подобряват изкуствено. През последните години около 30 000 жени годишно се подлагат на операции за увеличаване на бюста.

Водещи

Най-четени