Шокиращата история на убийцата, която прави своите съседки на сапун и кексчета (18+) 09.11 | 12:54

Тя е правела жертвите си на сапун

От Лазар Тодоров

Леонарда Джанчули е родена на 4 ноември 1893 година. Тя е известна с това, че е била сериен убиец. Позната е по-добре с прякора "Soap-maker of Corregio".

Тя убива 3 жени в Кореджо между 1939-1940 и превръща телата им в сапун.

Детството й е наистина тежко. Дете от изнасилването на майка й, Леонарда няма баща, а майка и е пълна с омраза, жестокост и огорчение жена. Дори се е опитвала да посегне на живота си 2 пъти.

През 1914 година тя се жени за Рафаеле Пансарди и се местят в Ларино. Но след като домът им е унищожен от земетресение, те се местят в Кореджо през 1930 година. Тя отваря малко магазинче там бързо става популярна сред хората като мила, отзивчива и усмихната жена, грижовна майка и добра съседка.

През 1939 година Леонарда разбира, че нейният любим син Джузепе трябва да се присъедини към италианската армия за подготовка при Втората Световна Война. Тя решава, че трябва да го защити със всички възможни средства. В главата й се ражда идеята, че тя може да го предпази от лошото само с човешка саможертва.

Тя избира жертвите си- 3 жени на средна възраст, всички от които са й съседки. След като убива жертвите си с брадва, тя е трябвало да се отърве от телата. Леонарда разказва:

"Слагах частите от телата в гърне, добавях 7 килограма сода каустик, която бях купила, за да правя сапун. Разбивах целия микс докато не се превърне в гъста, тъмна каша, която изливах в няколко кофи. След това ги изхвърлях в септична яма. Чаках кръвта, която оставаше да се съсири и след това я изсушавах в печката. След това я забърквах с брашно, захар, шоколад, мляко и яйца. От тази смес правих голямо количество кексчета, които сервирах на съседите, дошли да ме видят. Дори мисля, че аз и Джузепе също сме яли от тях.

Втората жертва убила по същия начин , а от третата направила "кремообразен сапун, от който дори раздавах на съседите". Леонарда продължава: "От нея станаха и страхотни кексчета. Тази жена беше наистина много сладка".

Джанчули е заловена по показания на очевидец и е призната за виновна по обвинение за убийства. 

Тя е изпратена в затвора, където умира от мозъчен кръвоизлив.




Водещи

Най-четени