Шоколадът е най-вкусен в оранжева чаша 03.01 | 20:19
Има връзка между цвета на чашата и вкуса на напитката

Цветът на чашата оказва влияние върху вкуса на сервираната напитка. Това твърдят двама изследователи, според които горещият шоколад е по-вкусен в оранжева или кремава чаша.
Вкусът му обаче не е толкова добър в бяла или червена чаша, отбелязват те.
Откритието им допринася към вече известната информация, разкриваща връзката между човешката сетивност и съда, от който пием или ядем.
Повече за връзката между цвета на чашата и вкусовете, които усещаме, можете да прочетете в Kulinar.bg.
Водещи
-
Появи се тревожна информация около черния леопард и неговото изчезване край Шумен
Този факт е притеснителен, тъй като майките, грижещи се за малките си, стават изключително...
07.07 | 17:59
-
о-високи са таксите за платено обучение във ВУЗ-овете, държавната поръчка - с малък ръст
Министърът подчерта, че има проблем с таксите на студентите с платено обучени.
07.07 | 17:20
-
Нощни заведения в Кюстендил се пълнят с непълнолетни
Проверките са направени при специализирана операция за опазване на обществения ред и...
07.07 | 17:00
-
Убийство заради крава в Пернишко! Тялото заровено в двора на фермата
Пострадалият бил оставен в безпомощно състояние и впоследствие починал. Тялото му е било...
07.07 | 16:45
Най-четени
-
Появи се нова версия за черния леопард
По нейни думи на появилото се по-късно видео от Румъния е заснета домашна котка, като...
07.07 | 12:59
-
Продължава низходящата тенденция в цените на основни хранителни стоки и тази седмица
Той допълни, че спрямо миналата година има ръст от 9 лева в стойността на потребителската...
07.07 | 15:00
-
Приемането на еврото навлиза в последната фаза
Приемане на еврото през следващата година
07.07 | 10:14
-
Заради европейска директива се очаква скок на горивата
За цените на горивата след влизане на еврото Бенчев заяви, че цената ще се изчислява така,...
07.07 | 10:30