Ще паднете от изненада, щом разберете с какво един индонезиец обикаля света 09.07 | 21:36

52-годишен приключенец прекосява половината планета на 52-годишна таратайка

От Мартина Панайотова

Индонезиецът Анди Леано предприе пътешествие по маршрут, дълъг 27 хиляди километра, на 52-годишен скутер "Веспа", който ще го отведе от родния му град Йогиакарта в Централна Ява до град Милано. Именно там за първи път са били изложени култовите моторетки през 1946 година.

Смелият приключенец, който е известен сред близки и приятели под името Ифрианди, даде пресконференция в посолството на Република Индонезия в София по повод пристигането си в България и началото на европейския дял на пътешествието му.

Мотористът разказа пред медиите, че една от целите на дългия му преход е пропагандирането на родната му култура и традиции по света. 37-годишният Анди Леано започнал подготовката на дългия си преход още през 2008 година. Начинанието му се оказало доста скъпо. За да го осъществи, той събрал около 105 хиляди долара от спонсори.

Леано тръгна от родния си град Йогиакарта на 1 юни миналата година. Досега със старото си возило той премина през Тайланд, Мианмар, Непал, Бангладеш, Индия, Пакистан, Ирак и Турция, отбелязва БТА.

Предстои му да прекоси границите на Сърбия, Хърватска и Словения. Той възнамерява последната му точка да бъде Италия. Ифрианди е член на Веспа общността, която се радва на огромна популярност в Индонезия - тя е на осмо място в света, според броя на членовете, притежатели на италианския скутер.

Неговото возило е било произведено през далечната 1961 година. То не е запазило оригиналния си цвят за разлика от основните си части. Веспата си Ифрианди екипирал с GPS, камера и допълнителен резервоар за гориво с обем 29 литра.

Така той може да зарежда бензин на всеки 1000 километра. Досега неговата моторетка му служи вярно, въпреки че е по-възрастна от него с цели 15 години.

Най-четени