Меле между фенове на Левски и Сараево в центъра на София 19.07 | 09:47

Не е ясно коя агитка точно е предизвикала боя, но в него са пострадали двама полицаи, които са с леки наранявания и са били прегледани

От Мариян Найденов

Масов бой между фенове на Левски и Сараево се е заформил в центъра на София късно вечерта вчера. Инцидентът се е разиграл пред хотел "Хемус", където са отседнали част от привържениците на босненския отбор.

Не е ясно коя агитка точно е предизвикала боя, но в него са пострадали двама полицаи, които са с леки наранявания и са били прегледани, информира bTV. Нещата са се развили много бързо, като се е стигнало до викове, хвърляне на бутилки и бой.

Босненските футболни агитки са известни със склонността си към изблици на насилие. Това в особена степен се отнася за феновете на Сараево, които са едни от най-многобройните в цяла бивша Югославия. Най-известната им фракция носи красноречивото име "Орди на злото".

Още преди две седмици, когато стана ясна датата за двубоя между Сараево и Левски, от "Орди на злото" заявиха, че идват в българската столица и ще "срутят София".

Левски посреща Сараево в първи мач от 2-ия квалификационен кръг за влизане в групите на Лига Европа днес от 20:00 часа на своя стадион "Георги Аспарухов".

Видео от инцидента може да видите ТУК>>

Водещи