Милиони никога не са напускали Острова заради страх от летене 21.02 | 08:33

Един на всеки двадесет възрастни никога не е напуснал Великобритания заради фобията си

От Олга Андреева

Милиони британци никога не са стъпвали на чужда земя, защото имат страх от летенето със самолет, разкри проучване.

Изследователите са открили, един на всеки двадесет възрастни никога не е напуснал Великобритания, тъй като се вцепенява от мисълта да се качи на самолет, посочва Newslite.tv.

Вместо да се качи на борда на самолет, един на всеки десет британци е предпочел да стигне до други европейски страни с ферибот или с влак през тунела под Ламанша.

Страхуващите се от самолети изпускат не само възможността да отидат на почивка в чужбина за отпуската си, но и милиони пропускат сватби, ергенски партита и погребения заради фобията си.

Говорител на Premier Inn, поръчал проучването, заяви: "Направихме това проучване без да знаем огромния брой хора, които имат страх от летене.

Резултатите показват, че това е широко разпространена фобия и много хора живеят със страха си от летене."

Проучването също така констатира, че немалка част дори и от тези, които летят, изпитват страх, затова 23% пият алкохол, за да успокоят нервите си преди полет.

И повече от една четвърт обръщат по някоя чашка и на борда, за да овладеят паниката си. Една трета пък търсят утеха в билкови лекарства или нещо, което лекарят им е казал, че ще свърши работа.

Един на десет признават, че въпреки всичко са били толкова уплашени, че са направили "нещо неудобно" – да се разплачат, да се разкрещят или да сграбчат ръката на непознатия пътник до себе си.

Водещи

Най-четени