До къде ще доведе човешката еволюция? (ВИДЕО) 05.09 | 15:50

Учени вещаят големи промени във вида на хората, езиците, валутата...

От iNews.bg

Няма човек, който да не се вълнува от бъдещето на света. Има много прогнози за бъдещето - някои са базирани на настоящото развитие на света, на достиженията на науката, други са като от фантастичен роман. 

Вижте 4 прогнози за бъдещето на света, цитирани от Дарик:

В бъдеще ще се говорят само три езика

Това е трудно за вярване, тъй като в момента в света се говори на повече от 6500 езика, а освен това има и много диалекти. Голямата промяна, която ще настъпи в бъдеще, е редуцирането на всички тези езици само до три.

Английският език ще се говори предимно на Запад, а испанският ще се разпространи на Изток. Така комуникацията между хората ще се улесни. 

Не се уточнява обаче кой ще е третият език, който ще оцелее. Вероятно ще е руският.

Други учени обаче смятат, че това няма да е хубаво, защото културата и обичаите на различните народи ще изчезнат.

Единна световна валута

В света има много видове валута. Икономическите експерти предричат, че в бъдещето ще се използва само една единствена валута и тя ще бъде предимно виртуална.

Ще се разплащаме чрез банкови карти и интернет. Единната световна валута ще стабилизира световната икономика и международната търговия ще стане по-евтина и лесна.

Алмиите ще използват войници-роботи

Почти всяка държава има армия. Но в бъдеще армиите ще стават все по-технологични и в един момент войниците ще бъдат заменени с роботи.

Русия и САЩ вече използват роботи в армиите си. Към 2025 г. обаче се очаква в американската армия да има по-голям процент войници-роботи, отколкото хора.

Повечето хора смятат, че идеята е добра и това ще промени света към по-добро и ще намали агресията и човешките жертви.

Промяна във външния вид на хората

Промяната във външния вид на хората вече е започнала. Височината на хората се променила и те стават все по-високи.

Предсказанията са, че ще изглеждаме доста по-различно от днес. Мозъците ни ще започнат да се уголемяват, черепите ни и челата ни ще станат по-големи. Освен това лицата ни ще станат идеално симетрични, а очите ни ще се закръглят.

Едно малко стряскащо предсказание пък твърди, че в бъдеще няма да имаме пръсти на краката, тъй като с покачването на нивата на световния океан много територии ще бъдат залети с вода и част от живота на хората ще преминава във водата.

Разбира се, това изисква хиляди години еволюция.

Водещи

Най-четени