Българското Черноморие в топ 3 за летуване за французи и австрийци 28.05 | 22:12

30% ръст на резервациите има от руснаци, 60% - от поляци

От iNews.bg

За първи път Черноморието ни влиза в топ 3 на най-предпочитаните дестинации за французи и австрийци. Има и по-засилен интерес към летните ни курорти от ирански туристи. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя се похвали с 30% ръст на ранните записвания на руски летовници и с близо 60% на резервациите от Полша. Между 15 и 30% повече от миналата година са заявките за летуване у нас от Чехия, Унгария и Словакия.

Заради опасността от атентати и геополитическите отношение с Русия голяма част от чужденците отказват да почиват в съседна Турция, а най-близката им алтернатива е българското Черноморие, каза Ангелкова. И допълни, че по-голям интерес към летните ни курорти имало и от Западна Европа.

"Франция за първи път има заявен интерес за Черноморието ни, защото досега френските туристи са ни посещавали единствено за културно-исторически туризъм, а по-малко по Черноморието. А сега забелязваме драстичен интерес към българското Черноморие, включително обявиха България в топ 3 на предпочитаните дестинации за французите за летен туризъм. Австрия също ни обяви в топ 3", не скри гордостта си ресорната министърка.

Водещи

Най-четени