Мъжете във Виена надничат в дамските тоалетни... с огледало 23.10 | 15:15

Спокойно! Това е иновативна арт инсталация...

От Мартина Панайотова

Австрийският художник Александър Риеглер подготвя "забавна" изненада за дамите, пише АР.

В кафене "Dots” във Виена той поставя модерна инсталация - огледало, работещо на принципа на познатите ни от филмите стаи за разпит - можете да виждате само от едната страна (в случая, наблюдаващите са от мъжката тоалетна).

Артистът обяснява пред Радио Виена, че целта на проекта му е да изследва концепцията за воайорството и следенето, на което много хора са подложени в днешно време. 

Говорител от ресторанта твърди, че 95% от посетителите смятат, че инсталацията е забавна. Хм, а дали това са мъжката или женската част от запитаните?

Огледалото, обаче, не е толкова страшно, колкото звучи. То позволява на мъжете да виждат нежните създания само пред мивките, докато си мият ръцете... нищо повече.

Съществува опасност кафенето да бъде затворено заради редица оплаквания. Затова собствениците ще поставят табели, които да предупреждават жените, че са наблюдавани от съседната тоалетна.

Ако всичко върви наред и няма още оплаквания за нарушаване на личното пространство, през януари огледалото ще бъде обърнато и този път мъжете ще са "жертвите”. Те ще бъдат наблюдавани пред писоарите.

Водещи

Най-четени