Националите заминаха с настроение за Аржентина 15.07 | 09:48

Треньорът предупреди, че двубоят с Аржентина ще бъде различен

От Краси Киров

Националният отбор по волейбол на България замина за финалите на Световната лига в Мар дел Плата, Аржентина.

Наставникът на "лъвовете" Камило Плачи предупреди своите волейболисти, че двубоят с Аржентина няма да бъде лесен и не трябва да се сравнява с победите над "гаучосите" в началото на груповата фаза на Световната лига, когато мачовете бяха в София.

България е в група с отборите на Аржентина и Италия, като първият ни мач е на 18 юли от 3:00 часа сутринта.

"Мачът срещу Аржентина ще бъде доста по-различен от този в София, защото съперникът ни ще има домакинска подкрепа. Надявам се всичко да бъде нормално," заяви Плачи.

Трябва да се възстановим от пътуването и да проведем добра тренировка. Младите се вписват добре в отбора. Всички състезатели, които играха, помогнаха на отбора. Високото самочувствие винаги помага, защото се чувстваш по-уверен, вярваш в силите си и не се страхуваш от противника," каза още Плачи.

В същото време звездата на националния отбор Цветан Соколов заяви, че единствената цел на играчите е да се раздадат на игрището.

"Надявам се, да не излезем пренавити в първия мач срещу Аржентина, защото това ще ни изиграе лоша шега. Нямаме цел за медал, целта ни е да се раздадем. Ако играем така, може и да стигнем до медал. Нямаме никакви очаквания. Имаме нови момчета, които играят с огромно желание. Това помага много на работата и резултатите не закъсняват. Вече играем волейбол на много високо ниво. Самочувствието ни е с покритие," заяви Соколов на "летище София".

Водещи

Най-четени