Несебър привлича младоженците с кралски сватбени рокли 11.10 | 16:21

На фона на експозицията от миниатюри младоженците ще се вричат във вярност

От Олга Андреева

След като Балчик започна да се утвърждава като любимо място за сватби с приказния си дворец, Несебър реши да влезе в сватбената конкуренция с интересна идея.

В ритуалната зала в морския град ще бъде изложена експозиция от кралски сватбени рокли, на фона на които младоженците ще се вричат във вярност, съобщиха от общината.

Миниатюрите на красивите кралски сватбени одежди, са изработени със завидна прецизност от дизайнерката Нури Димитрова, чиято всъщност е и идеята за експозицията, посочва БТА. Всяко от копията е придружено от снимка на оригинала.

Дизайнерката е проучила и историята на всяка от сватбите. Близо две години са събирани материалите за роклите, а изработката на всяка от тях ѝ е отнела около месец и половина.

Роклята, с която например Грейс Кели се омъжва за принца на Монако, Рение, е била изработена от 125-годишна брюкселска дантела.

Следващата принцеса на Монако, Шарлийн, преминава по червения килим до олтара с тоалет на Armani, ушит ръчно за 2500 часа и целия обсипан с диаманти и сапфири.

Изпъстрената с национални мотиви и шевици рокля на княгиня Калина, дело на русенски дизайнер, също че част от експозицията.

Една от най-обемните рокли в колекцията е тази с 7,5-метров шлейф на принцеса Даяна. Сватбата ѝ с принц Чарлз беше гледана от повече от 750 милиона души.

Разбира се, не е пропусната и роклята, с която Кейт Мидълтън мина под венчилото с престолонаследника на Великобритания, принц Уилям.

Водещи

Най-четени