ВМРО: Ако ГЕРБ не отмени заменките, загубата от тях ще е двойна 26.11 | 12:26

Веднъж те са ощетили България, и втори път - ще бъдем глобени от ЕК

От Андриян Георгиев

Земеделският министър Мирослав Найденов трябва със заповед да задължи собствениците на заменени гори да ги върнат, за да се спре евентуална глоба за страната ни от Европейската комисия. С такава позиция излязоха от ВМРО по повод наказателната процедура, която грози България.

Според националистите ако управляващата партия не отмени заменките, вредата от тях ще стане на практика двойна - веднъж те са ощетили България, и втори път – тя ще бъде и глобена. 

Още в началото на 2010 г. тогавашният главен прокурор Борис Велчев определи като престъпление заменките и масовото раздаване на горски масиви, оценени на смешни суми. Според ВМРО дори само това изявление на висш магистрат е достатъчно, за да се пристъпи към разваляне на заменките и далеч по-активно търсене на наказателна отговорност за виновните.

"За да покаже истинска ревизия на скандалното управление на тройната коалиция, ГЕРБ трябва да отмени заменките, а не да прави PR с възможното наказание на страната ни. Обратното ще прилича на това вместо да хванем крадеца, да викаме силно "Дръжте го!”, се казва в позицията на ВМРО.

ВМРО припомня и за разследванията срещу земеделските министри в правителството на тройната коалиция Нихат Кабил и Валери Цветанов, както и срещу тогавашния шеф на Държавната агенция по горите Стефан Юруков, за които от месеци не е известно нищо. Според ВМРО обществото час по-скоро трябва да получи информация за хода на обвиненията срещу тримата, за да не остава чувството за безнаказаност.

Водещи

Най-четени