Добрев се среща с енергоразпределителните дружества 10.02 | 15:36

Министърът е готов да прави законодателни промени, но първо ще изчака анализа на дейността на всички дружества

От Елена Кирилова

Днешните протести в редица градове срещу високите сметки за ток и парно станаха причина министърът на икономиката, енергетиката и туризма да си уговори среща с ръководствата на електроразпределителните дружества в България, съобщават от пресслужбата на МИЕТ.

Още днес Добрев ще поговори с ръководствата на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про, след като по-рано протестиращите не пожелаха да постигнат диалог с него и започнаха да го замерят със снежни топки.

Пред медиите министърът обясни, че част от причините за увеличение на сметките за електроенергия са забавеното отчитане на електромерите и подаването на ниско напрежение.

По думите на Добрев министерството ще извърши нужните проверки, за да се установи дали наистина има някакви нарушения. Той подчерта, че решението за приватизация на електроразпределителните дружества не е на настоящото правителство.

Добрев обясни, че ще бъде направен внимателен анализ на дейността на дружествата и ако се наложи, ще бъдат предприети законови промени, за да се нормализира ситуацията в страната.

Недоволните граждани излязоха днес на протест, а във Варна събитието прерасна в сблъсък с полицията.

Протестите преминаха под мотото "Да запалим монополите".

Най-четени