За 10 часа над 10 хил. вече успешно се преброиха на сайта на НСИ 01.02 | 12:10

До късно снощи сайтът на НСИ беше недостъпен, но от днес системата работи нормално

От Деляна Петкова

За 11 часа на сайта на Националния статистически институт (НСИ) има 80 хиляди посещения. За първите 45 минути 1 500 души са се регистрирали, а към шест часа тази сутрин над 4 000 са били успешно преброени.

Към 10 часа успешно преброените вече са десет хиляди, съобщи на пресконференция председателят на НСИ Мариана Коцева, цитирана от БТА.

По думите й, това са първите преброени граждани на Европейския съюз, тъй като България се брои първа. Вземат се непрекъснато мерки за ускоряване на трафика, допълни Коцева.

Председателят на НСИ отбеляза, че трафикът зависи и от техниката на електронните пощи, тъй като за да се регистрираш в страницата на НСИ за онлайн преброяване, трябва да влезеш със свой имейл.

От днес до 28 февруари ще се състои 17-то преброяване на населението и жилищния фонд. В полунощ започна онлайн преброяването, което ще продължи до 24.00 часа на 9 февруари.

Преброяването ще се осъществи с информационната система "Преброяване 2011" на сайта на НСИ.

Припомняме ви, че до късно снощи сайтът на НСИ остана недостъпен. В първите часове на деня обаче системата вече функционира нормално.

Водещи

Най-четени