Ирена Кръстева: Кръгът „Капитал“ стои зад поръчката срещу мен и сина ми 13.01 | 18:51

Причината – вестниците й показвали връзките между Плевнелиев, Прокопиев и Борисов

От Филипа Тодева

Ирена Кръстева отхвърли напълно всички твърдения в журналистическия материал на ARTE и се обяви срещу "манипулацията, грубото изопачаване на истината и преднамереността на телевизионния репортаж със заглавие "България: Самотна борба с корупцията”. Видеото бе излъчено по френско-германския телевизионен канал в петък вечерта, припомня bTV.

"Извършената спрямо мен и моя син показна телевизионна поръчка не ме изненадва, тъй като същата представлява отчаян отговор от страна на Кръга "Капитал", на изобличаващите журналистически разследвания и критични публикации във вестниците "Телеграф" и "Монитор", разкриващи връзките и зависимостите между Иво Прокопиев, Росен Плевнелиев, Бойко Борисов и други познати лица от обкръжението им, техни бизнес манипулации и извършени закононарушения. Това се потвърждава и от явната връзка с групировката на Иво Прокопиев на основния участник в поръчковия репортаж – Николай Стайков, дългогодишен журналист и редактор на вестник "Капитал", се казва в изявлението на Ирена Кръстева.

Тя коментира, че подобни поръчкови материали, както и каквито и да са други преднамерени атаки спрямо нея или моето семейство, няма да спрат издаваните от нея вестници да отразяват обективно обществената и политическата реалност в страната, като същите ще продължат да изобличават в своите журналистически разследвания всеки, който действа в нарушение на законността.

"Като гражданин, вярващ в държавността и почитащ държавните институции, заявявам, че занапред ще се обръщам единствено към тях и в рамките на техните законови правомощия ще търся защита на своите нарушени права, като повече няма да отговарям на подобни поръчкови медийни изяви”, каза тя.

Водещи

Най-четени