Над 150 полицейски служители са мобилизирани заради въоръжен мъж в село Сърница 30.11 | 15:15

Стрелецът след това се е укрил в гориста местност, чиито периметър установяваме, уточни Кирчев. Той квалифицира станалото като опит за убийство

От iNews.bg

Над 150 полицейски служители са мобилизирани за издирването на въоръжен мъж, нападнал съседа си след скандал в село Сърница, Хасковско, и ранил жена с нож. Това съобщи директорът на ОД на МВР - Хасково старши комисар Венцислав Кирчев, който е на място в създадения кризисен щаб.

В операцията срещу въоръжения и опасен мъж са включени полиция, жандармерия и специалния отряд за борба с тероризма. В основата на инцидента било преминаването на животни през градина. Конфликтът снощи започнал със спор, при който първо се стигнало до сбиване, а след това били произведени и изстрели.

Стрелецът след това се е укрил в гориста местност, чиито периметър установяваме, уточни Кирчев. Той квалифицира станалото като опит за убийство.

Салиф е криминално проявен за кражби и съхранение на взривни вещества, допълни Кирчев.

Пушката, с която са били произведени изстрелите, е намерена, но извършителят е избягал с друга, също незаконна пушка, казаха още разследващите.

Към момента се предприемат заградителни мероприятия. Очаква се в селото да пристигне и главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Снощи в 18:40 часа възникнала разпра между Бейсим Салиф и друг мъж на 43 г. Спорът бил за животни. Първоначалните данни бяха, че въоръженият мъж се е барикадирал в дома си в Сърница, но от полицията уточниха, че според тяхната информация стрелецът е избягал в гората.

Полицията призовава гражданите да бъдат внимателни и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на тел. 112.

Водещи

Най-четени