Традиционалист ли е българинът? Свети Валентин vs. Трифон Зарезан 14.02 | 10:15

Нашенецът обича както виното, така и любовта

От Беатрис Николoва

Днес е празникът на влюбените и цял свят се чуди как да покаже любовта си. Българинът винаги е бил индивидуалист и по тази причина си имаме наш празник на този ден – този на виното Трифон Зарезан.

По този повод пуснахме анкета, в която ви питахме какво предпочитате вие – Свети Валентин или Трифон Зарезан, гласуваха 710 души.

Цели 56.2% избраха българското, което за поред път показва, че националната ни гордост е над интернационалните разбирания. 20.8% все пак твърдят, че биха отпразнували и двата празника, защото виното и любовта вървят ръка за ръка.

11% са отговорили, че няма да празнуват нито единия от празниците, защото нямат финансова възможност. 4.8% от анкетираните твърдят, че не пият, т.е. няма да уважат изобщо Трофон Зарезан, а 1.7% от гласувалите заявяват, че ще пийнат с комшията. 3.2% не могат да вземат решение или може не искат да отговорят.

Който и от двата празника да празнувате, важното е да сте в добро настроение и да си изкарате добре. Нашето пожелание е да се обичате и да си кажете наздраве с чаша ароматно вино.

 

 

 

 

Водещи

Най-четени