Отбор от В група направи равен със световни шампиони 19.11 | 09:11

Сливнишки герой записа "геройско" 1:1 с младежките национали на Гана

От Георги Тотев

Представителят на Югозападната "В" Група - отборът на Сливнишки герой - записа престижно реми 1:1 с младежкия национален отбор на Гана - световен шампион за младежи.

500 запалянковци наблюдаваха двубоя на стадиона в Сливница и аплодираха бурно своите любимци, които се бориха като равен с равен срещу именития съперник, който е на подготовка у нас.

Домакините откриха от дузпа в 35-ата минута, отсъдена за събаряне на Юлиян Куртелов. Капитанът Руслан Нацев бе безкомпромисен от бялата точка и направи 1:0. Ганайците изравниха чак в 78' мин с гол на Кофи Юсу, който се оказа трети братовчед по майчина линия на голмайстора на мъжкия тим на Гана - Асамоа Гиан.

Двубоят се проведе навръх празника по случай 125-годишнината от Сръбско-българската война и бе замислен като подарък за футболните запалянковци в града. На стадиона присъстваха и представителни фигури от българският футбол като Борис Ангелов, Божидар Искренов, Стойчо Стоев, няколко спортни мениджъри.

Сред гостите бе и шоуменът Кофе Бабоне, придружаващ своите сънародници във визитата им в Сливница. Присъстваха официални гости от побратимения град Красногорск от Русия и кметът на Сливница Георги Георгиев.

 

Водещи