Отвличането на Лара Банева се разследва интензивно 12.03 | 13:59

Дъщерята на Брендо още не е открита

От Ивелина Георгиева

Лара Банева все още не е открита, каза вътрешният министър Цветан Цветанов след като се отчете за управлението в МВР.

Той посочи, че се работи много интензивно по случая и в момента, в който има информация, която няма да попречи на разследването, тя ще бъде съобщена на обществото.

Цветанов поясни, че за подобни престъпления има много добра организация и подготовка. Затова разкриването им било по-трудно.

Знаете ли, какво е усещането за един служител, ако не намери извършителите на тези престъпления, попита Цветанов. По време на отчета си, той посочи, че в работата му е имало и някои слабости като битовата престъпност и атентата в Бургас.

"Самият факт, че има терористичен акт, може да се каже, че са допуснати слабости, но ние не можем да подложим всеки един турист, който влиза в страната, на контрол".

Министърът в оставка каза още, че сумата, която се влага годишно за използването на специални разузнавателни средства, е под 20 милиона лева.

Така той опроверга информацията, че МВР отделя годишно 100 милиона лева за СРС-та. Цветанов даде за пример 30%-то намаление на използваните СРС-та за 2012 година, спрямо 2011 година.

Водещи

Най-четени