Откриват два водопровода в Силистра на стойност 3,6 млн. лв. 23.11 | 07:31

Финансирането на проекта е изцяло с бюджетни средства

От Силвия Стоядинова

Два главни реконструирани водопровода – част от водопроводната мрежа на гр. Силистра ще бъдат открити днес в участъка на разпределителната шахта до бившия консервен комбинат (на главен път Силистра-Русе).

Мащабният проект е на обща стойност 3 600 000 лева, изцяло финансиран с бюджетни средства. Реконструкцията бе осъществена от варненския консорциум "Одесосстрой - Понс 1" ДЗЗД.

Подменени са общо 5 600 метра (5 км 600 м) с полипропиленови тръби, чиято гаранция е между 60 и 70 г. Реконструирани са два външни водопровода, които започват от вододайната зона на Силистра и обезпечават т.нар. "висока" и ниска" зони на града.

Реконструкцията на водопроводната мрежа започна миналата година, но заради липса на средства, МРРБ "замрази" в началото на септември 2009 г. дейностите по проекта.

В резултат на няколкомесечни усилия на областната администрация и народния представител от Силистра Стефан Господинов, Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) преразгледа позицията си и даде разрешение за завършване на обектите, като осигури финансирането за завършването им - близо 255 хил. лева.

Водещи

Най-четени