"Атака" иска референдум за продажбата на земя на чужденци 08.11 | 14:19

Партията на Волен Сидеров внесе подписка в деловодството на НС

От Мая Александрова

"Да се продава ли българска земя на чужди физически и юридически лица?" Това е въпросът, който ПГ на "Атака" иска да бъде зададен на национален референдум относно продажбата на българска земя на чужденци.

От партията на Волен Сидеров вече внесоха подписка в деловодството на парламента, съобщи в "Труд".

"Внесохме в деловодството на Народното събрание уведомление от Инициативен комитет за организиране на подписка за произвеждане на национален референдум. Трябва да направим подписка и да предизвикаме референдум, тъй като виждаме признаци на неизпълнение на решение на Народното събрание, което беше гласувано, от страна на правителството. Имам предвид изявленията на вицепремиера Златанова, която каза, че това решение било антиконституционно. Тя няма право да прави такива изявления и да дава такива оценки, само Конституционният съд може да се произнесе дали е законно, или не", каза в парламента председателят на "Атака" Волен Сидеров.

По думите му думата има българският народ.

"Ако българският народ каже, че не иска, то тогава правителството и парламентът трябва да се съобразят с желанието на народа. Ако каже, че иска – също", каза Сидеров.

"Правим пунктове във всички градове и селища на страната", каза председателят на "Атака".

Водещи

Най-четени