БСП: Плевнелиев ще иска нови избори, докато не сработи схемата му 09.07 | 14:22

Президентът – инженер на следващия кабинет?

От Филипа Тодева

Г-н Плевнелиев ще иска нови и нови избори, докато не сработи неговата схема – очевидно с участието на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според Станишев на президента не му отива да се прави на морален коректив, защото няма достатъчно основание в неговото поведение за такава претенция.

Лидерът на БСП критикува остро президента за изявлението му, "направено с половин уста", от миналия петък, когато той поиска предсрочни парламентарни избори.

"Г-н Плевнелиев застава зад тезата, че трябва да се сменят още 5 правителства за 1 година. Дълбоко съм убеден, че това не отговаря не интересите на гражданите, обслужва определени интереси", категоричен бе той.

Според Станишев сега Плевнелиев иска да заеме ролята не на архитект на политическото пространство и на следващото правителство, а на техен инженер.

Социалистите не спират да критикуват ГЕРБ заради отказа им да участват в работата на парламента, но отбелязват, че в последните седмици Плевнелиев нито веднъж не е укорил партия ГЕРБ, че не участват в пленарните заседания. 

Водещи

Най-четени