Възраждане спира движението на 3 ГКПП-та, след като КС отхвърли референдума за лева 10.02 | 13:20

Партията се противопоставя и на изграждането на ветрогенератори в морето, което, според тях, ще убие рибарския отрасъл и ще унищожи окончателно туризма

От iNews.bg

От партия "Възраждане"  съобщиха, че предприемат блокади на три гранични контролно - пропускателни пункта - "Лесово", "Йовково" и "Русе".

Протестът е по повод отхвърлянето от КС на предложението за Референдум за запазване на българския лев. 

Други опасения на "Възраждане" са свързани с предприятията от Маришкия басейн и енергийния  суверенитет на страната.

Партията се противопоставя и на изграждането на ветрогенератори в морето, което, според тях, ще убие рибарския отрасъл и ще унищожи окончателно туризма.

Като мотиви за протеста се сочи и превръщането ни в територия, която ще бъде населена с мигранти. Подготвят ни за буфер между Африка и Азия и западния свят, заявиха от "Възраждане" в съобщение до медиите.

300 протестиращи с близо 90 автомобила блокираха ГКПП Лесово, обясни депутатът на "Възраждане" от Ямболски избирателен район Никола Димитров.

Той не даде категоричен отговор до кога ще продължи протестът.

 "Конституционният съд се подигра с волята на 604 000 българи, които искаха да бъдат питани дали да се приеме еврото и кога да се приеме еврото. Това беззаконие, което се случва в държавата, е време да спре. Затова и ние избрахме да блокираме освен "Лесово", в момента са блокирани още две ГКПП-та, които са съседни да други държави - на Румъния, и на Сърбия. Движението е спряно, напрежение няма. Организирали сме лента за  пропускане на линейки и пожарни, което е редно да го има. Ние изразяваме волята си на протест. На Лесово ще продължим протеста до когато можем", посочи той.

На граничния пункт "Йовково" също са се събрали протестиращи.

Водещи

Най-четени