Иззеха флашки с данни от кредитни карти на летището в София 28.11 | 10:27

Те са открити в двама българи, пътуващи с полета Лима - Перу

От Кремена Бедерева

При проверка на пътниците, пристигащи с полет от Мадрид, митничарите са открили флашките в двама български граждани, съобщават от Агенция "Митници".

Пътниците идвали от Лима – Перу и са селектирани по метода "Анализ на риска" заради висок риск от трафик на кокаин. В хода на проверката и на последвалите разпити, пътниците са били нервни и са дали противоречиви и объркани обяснения за пътуването си.

Това е накарало митническите служители да задълбочат проверката. Информацията от флашките е била кодирана, но въпреки това митничарите са установили наличието на данни от множество кредитни карти на американски и европейски туристи пребиваващи в Перу, както и указания относно собствеността на картите и как да бъдат изтеглени парите.

Иззети са и лаптопите, с които са пътували мъжете. Престъпленията от този вид в последните 4 години са хит сред българските престъпните групи, занимаващи се с наркотрафик, тъй като носят бърза и лесна печалба и дават възможност за финансиране на престъпната им дейност. Случаят е предаден на компетентните органи.

Водещи

Най-четени