Йотова: Правителството не се справя с проблемите от наводненията 17.06 | 14:00

Хората се чувстват изоставени, заяви вицепрезидентът

От iNews

Според вицепрезидента Илияна Йотова правителството не се справя с проблемите, които в момента се случват заради атмосферните условия. Това си личи от реакциите на хората, които се чувстват изоставени и това, че държавата не е на мястото си да им помогне, заяви Йотова пред журналисти в Разград. 

Относно избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ длъжността главен прокурор, вицепрезидентът заяви, че няма да коментира това назначение. Според нея то е изцяло в работата на съдебната власт и те са в правото си да решат какво да правят оттук нататък. "Даже за мен беше учудваща тази нова реакция от страна на една от парламентарно представените партии и коалиции, която според мен снощи направи опита да се набърка в независимата съдебна система. Това не ме учудва", каза Йотова. 

На въпрос за изслушването на бившия главен прокурор Иван Гешев на заседанието на Групата на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Страсбург във вторник тази седмица,  Илияна Йотова заяви, че не е учудена от това, което се е случило.  "Като човек, който добре познава начина, по който работят Европейската комисия, комисията в Европейския парламент, не очаквах чудеса. Стара максима е, моя лична и мою верую, че нашите национални проблеми не бива да бъдат изнасяни в друга територия, при други хора, които най-малкото не познават спецификата в страната и очакваме някой да реши нашите проблеми, вместо самите ние да си ги решим", отбеляза вицепрезидентът. Според нея правилният път е да си ги решим тук и да има гражданско съзнание за това. 

Вицепрезидентът е гост в Разград на третия регионален фестивал "Читалищата – живото наследство на България", предаде БТА.

 

 

Водещи

Най-четени