Очакват докладите за Бургас - Александруполис в понеделник 26.02 | 17:50

Докладите са по ОВОС и за съвместимост с НАТУРА 2000

От Елена Коцева

В Министерство на околната среда и водите очакват в понеделник докладите по проекта "Бургас-Александруполис". Това обяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

По думите й до четвъртък вечерта докладите все още не са били внесени в екоминистерството.

Докладите по ОВОС и за съвместимост с НАТУРА 2000 на проекта "Бургас-Александруполис" бяха върнати за доработка от МОСВ. Последният срок, в който трябва да бъдат внесени отново в екоминистерството, е 28 февруари.

Очакваме да ни представят липсващата информация, като например какво ще се предприеме в случай на авариен разлив, посочи Караджова, цитирана от БТА.

Тя увери, че без тази основополагаща информация няма да се стартира оценката на проекта.

До един месец след внасяне на докладите МОСВ ще оцени качеството на предоставената информация. Ако тя е достатъчна, ще се премине към процедура на обществено обсъждане, ако не - ще се върнат отново за допълване.

iNews припомня, че преди седмица руският вестник "Ведомости” излезе с информация, че Русия има намерение да излезе от проекта. Официално тази информация не беше потвърдена, но руски представители няколко пъти повтаряха, че България не е превеждала вноските си по проекта.

България дължи 7,3 млн. евро след като миналата година официално обяви, че прекратява да внася.

Водещи

Най-четени