ПП се събра, решава за подкрепа на кабинет на ГЕРБ 16.05 | 19:00

По-късно тази вечер ще има заседание на парламентарната група на ПП-ДБ, след което се очаква да бъде обявено окончателното решение, обясни Кирил Петков

От iNews

Националният съвет на "Продължаваме промяната" (ПП) се събра, за да реши дали да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и кандидат за премиер Мария Габриел. Заседанието се провежда в този час в столичен хотел, съобщи "24 часа".

Преди това се е събрал и коалиционният съвет на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

По-късно тази вечер ще има заседание на парламентарната група на ПП-ДБ, след което се очаква да бъде обявено окончателното решение, обясни Кирил Петков на влизане.

В събота Петков обясни, че оставя отворена вратата към ГЕРБ след срищато с Мария Габриел в петък, защото са му харесали някои от отговорите й на техните въпроси.

По-късно през деня обаче Изпълнителният съвет на партията е решил, че няма да променя позицията си за неподкрепа на мандат на ГЕРБ. 

В понеделник съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков потвърди, че няма да влязат в управление с ГЕРБ-СДС, но отново обеща подкрепа по политики и закони в пленарната зала.

Водещи

Най-четени