Първо заседание на парламента след ваканцията 02.09 | 09:23

Депутати ще обсъждат последния вариант за промени в Конституцията

От Кристиан Костурков

Днес депутатите се събират за първото си заседание след лятната ваканция. Очаква се лидерите на различните парламентарни групи да отправят своите политически обръщения и да обявят приоритетите си за есенната сесия на парламента. Също така в пленарна зала, а и в някои комисии, днес депутатите ще имат доста работа.

В дневния ред е предвидено първото четене на Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности. Депутатите ще разгледат на второто четене и Закона за предучилищното и училищно образование. Ще се проведе и блиц парламентарен контрол с участието на премиера Бойко Борисов и някои от министрите.

Заседания ще имат и 5 от парламентарните комисии. Следобед създадената за целта временна комисия ще обсъди последния вариант на законопроекта за промяна в Конституцията. Комисията по здравеопазване ще продължи с разглеждането на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения, внесен от Министерски съвет в началото на лятото. Комисията по правни въпроси ще зададе актуалните си въпроси към министъра на правосъдието Христо Иванов. Заседания ще имат още и комисиите по външна политика и по земеделието и храните.

Водещи