Румен Радев: В ЕС трябва да има сближаване, а не разделение 14.06 | 16:30

Унгарският президент Янош Адер подчерта, че в бъдеще приоритет за ЕС трябва да бъде инфраструктурата

От iNews.bg

Въпроси, свързани с бъдещето на Европейския съюз, обсъдиха на среща в Будапеща президентите на България и Унгария. Според държавния глава Румен Радев след изборите за Европейски парламент трябва да бъдат формирани ефективни институции и да се работи за социално и икономическо сближаване между Севера и Юга, Изтока и Запада, както и за развитието на инфраструктурата в Източна Европа.


,,По различни разчети на експерти, за да се изравни инфраструктура с инфраструктурата на западните държави, трябват около 500 млрд. И ние трябва да настояваме това да се случи. В противен случай винаги ще има разделение и вместо да се сближаваме, ние ще се раздалечаваме'', заяви Радев, цитиран от БНР.


Унгарският президент Янош Адер подчерта, че в бъдеще приоритет за ЕС трябва да бъде инфраструктурата, както и да се спазват общите договори, подписани от всички държави членк.


,,Ако смятаме, че са сериозни четирите свободи – движение на стоки, работната сила, услугите и на капитала, тогава не може с административни средства български или унгарски предприемачи да бъдат изгонени от европейския пазар. Считаме за важно развитието на инфраструктурата от гледна точка на бъдещето'', подчерта Адер. 

Водещи

Най-четени