Станишев иска промяна на правилата за банките у нас 28.03 | 17:03

Нужна е справедливост и баланс на интересите, смята той

От Елица Елефтерова

Разбираемо е хората да търсят кредити, с които да подобрят живота си, но е неприемливо поведението на банките у нас. Това коментира във видео обръщение, публикувано в социалната мрежа Facebook, лидерът на социалистите Сергей Станишев. 

По думите му банките използват желанието на хората да подобрят бизнеса или живота си и се опитват да налагат за българските потребители правила, "които не смеят да прилагат в другите европейски държави”.

"Добре разбирам хората, които търсят кредит, за да помогнат на бизнеса си в труден момент или за да го развият. Разбирам и хората, които търсят потребителски кредити, за да подобрят живота си", коментира той.

Лидерът на ПЕС бе категоричен, че не приема поведението на банките. "Затова променяме Закона за кредитите. Въвеждаме справедливост и баланс на интересите и защитаваме интересите на потребителите”, посочва Станишев.

Във видеообръщението си той благодари и на банките за разбирането, че това повече не може да продължава. Той се обръща с молба за подкрепа към българските граждани, които са теглили кредит или може би ще теглят такъв.

"Всичко това ние правим заради вас”, казва политикът и продължава: "Това е част от нашия ангажимент да възстановим справедливостта и да върнем държавата на хората”, допълва той.

Водещи

Най-четени