Таксиметрови компании искат достъп до архивите на КАТ 18.01 | 08:08

Фирмите да проверяват шофьорското и криминалното досие на служителите си

От Елена Коцева

Таксиметрови превозвачи ще се срещнат днес с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Темата на разговорите между силовия министър и представителите на столичните таксиметрови форми са желанието за ползване на буслентата от таксита,карането без предпазни колани в града и искането за достъп до архивите на КАТ.

На срещата ще присъстват представители на по-големи таксиметрови компании, както и началниците от СДВР, Главна дирекция "Охранителна полиция", ДАИ и на "Автомобилна администрация".

Представители на таксиметровите превозвачи в столицата искат достъп до архивите на КАТ, за да получават информация колко и какви нарушения правят техните служители.

Освен това настояват да имат информация и за това дали човекът, когото наемат, не е криминално проявен.

Повод за искането е случая на сбиване и стрелба между шофьор на такси и столичанин от преди две седмици. Тогава столичанина, лекар от МВР болница, стреля по опонента си. В последствие се оказа обаче, че таксиметровият шофьор е виновен в движението, а нарушението не му е за първи път. 

На срещата днес ще бъде обсъден въпросът с предпазните колани - в момента водачът трябва да бъде с предпазен колан, когато е без клиент, а когато е с клиент, има право да не го поставя.

Водещи

Най-четени