Качват лицензите на таксиметровите шофьори в интернет 19.01 | 11:36

Проверява се редовността на издаденото удостоверение

От Елена Коцева

Редовността на всяко издадено удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил ще може да се проверява чрез интернет страницата на ИА "Автомобилна администрация".

Такава система се изгражда по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, съобщиха от министерството.

С услугата се дава възможност на всички собственици на таксиметрови компании да извършват навременен контрол над таксиметровите водачи, се посочва в съобщението.

Проверката на редовността на таксиметровите удостоверения ще става чрез въвеждане на номера на удостоверението.

iNews припомня, това беше едно от предложенията, изтъкнати вчера по време на срещата между ръководството на МВР, представители на ИА "Автомобилна администрация", Столичната община и представители на таксиметрови компании от София.

Тогава от МВР припомниха, че на интернет страницата им в реално време може да бъде проверено дали шофьорската книжка на даден водач е валидна.

Таксиметровите компании направиха предложение за общ честотен канал с МВР и промяна в наредбите, така че такситата да могат да се движат в бус-лентите, когато превозват пътници.

Разговорите бяха инициирани от собствениците на таксита след конфликт в столицата. Въпреки че беше простреляния, таксиметровият шофьор реално се оказа, че няма книжка заради отнети контролни точки.

Водещи

Най-четени