Полицията спечели поредна битка във войната с наркотиците 10.06 | 15:22

Разбита е лаборатория в Сливен и са конфискувани таблетки с псевдоефедрин на Капитан Андреево

От Цанка Донкова

Инспектори от митническия пункт Капитан Андреево конфискуваха 300 таблетки с псевдоефедрин (прекурсор за производство на метамфетамин), съобщават от митницата в Свиленград.

Таблетките са открити при проверка на лек автомобил, управляван от 40-годишен мъж от Харманли. Лекарствата са задържани. За случая е съставен акт за митническо нарушение.

От митницата добавят, че инспекторите са конфискували и 800 кутии с цигари без бандерол, открити при проверка на лек автомобил с кърджалийска регистрация.

В същото време в Сливен е разкрита нелегална лаборатория за производството на метамфетамин и канабис.

При специализирана акция в апартамент в града в понеделник (9 юни) са били задържани в момент на производство и продажба на наркотици двама мъже – на 38 и 29 години, които са съответно собственикът на апартамента и неговият наемател. Двамата нямат криминални регистрации.

В жилището е намерена лаборатория за синтетични наркотици – колби, термометри, тави за изпаряване, фунии и други уреди. Иззети са още прекурсори, химически вещества и отпадъчен продукт. Иззети са 60 г бледожълто вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин; 10 г канабис, електронна везна и шест саксии с канабис.

Жилището се използвало главно за производство и продажба на метамфетамин (пико) и канабис, са установили още от полицията.

Двамата мъже са задържани за 24 часа. Това е седмата поред разкрита лаборатория за наркотични вещества в Сливенско за една година, припомнят от областната полиция.

Водещи

Най-четени