Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица 10.09 | 14:45

Те са обвинени в съпричастие за убийство

От iNews

Делото срещу близнаците от Цалапица, обвинени, че са съпричастни в убийството на 24-годишния Димитър Малинов, навлезе в заключителната си фаза. Съдът в Пловдив отложи делото заради липсата на запис на телефонен разговор, предаде НОВА.

Всички свидетели и вещи лица в производството бяха разпитани. Адвокатът на братята поиска запис на телефонен разговор като важно доказателство между основния заподозрян Рангел Бизюрев и един от братята. Според защитата от него става ясно, че Бизюрев им изгражда версия какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати.

"Това, че Бизюрев в предходни заседания твърдеше в качеството му на свидетел, че братята Динкови, моите клиенти, са му се обаждали, за да изграждат версии, категорично не отговаря на истината. И такъв разговор има записан от единия от моите клиенти, където именно Бизюрев им изгражда версия какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати. Двамата братя от първата секунда признат вина. Те признаха фактите по делото и не ги отричат”, заяви адвокатът на близнаците Светлана Званчева.

Въпросният запис беше поискан още на предходното заседание, но не беше предоставен. Съдът го поиска повторно и за последен път, като отложи заседанието за 24 октомври, когато близнаците ще разберат своята присъда. Срещу тях е повдигнато обвинение за вещно укривателство, по закон могат да получат до 5 години затвор.

"Мен не ме устройва за лично укривателство до 5 години, тъй като излизат с чисто криминално досие им се намалява присъдата. След три години и четири месеца дали Митко ще се върне вкъщи? Ние една година и два месеца след убийството на Митко виждаме как Окръжната прокуратура в Пловдив се подиграва с нас и ги води укриватели. Митко не е вещ, не е документ. Митко е човек”, отвърна майката на убития мъж Атанаска Бакалова.

Преди днешното заседание пред съдебната палата на протест отново се събраха близките на убития младеж и жители на селото.

Водещи

Най-четени