Премиерът прати Тотю Младенов да решава проблемите в Мадан 07.03 | 15:08

"ЕВН" спря тока в части от "Горубсо - Мадан"

От Деляна Петкова

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще посетят Мадан и Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Двамата министри трябва да съдействат за разрешаване на проблемите между работниците в "Горубсо-Мадан” и "Оловно-цинков комплекс - Кърджали” и ръководствата на частните дружества. 

От 2 март миньорите в "Горубсо" протестират заради забавените с месеци заплати. Социалният министър Младенов вече замина за Мадан. Той е придружен от изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда" Румяна Михайлова.

Те ще се срещнат с работещите и ръководството на "Горубсо", а в разговорите ще участва и областният управител на Смолян Стефан Стайков, както и представители на областната инспекция по труда.

След това министър Младенов ще посети и "ОЦК - Кърджали” заедно с областния управител на Кърджали Иванка Таушанова и с представители на областната инспекция по труда.

Министър Трайков ще бъде в Мадан в петък (9 март), допълват от правителствената пресслужба.

Междувременно от "ЕВН - Електроразпределение" съобщиха, че в 14:00 часа са пристъпили към спиране на тока за части от предприятието. От съобщението на компанията става ясно, че минното дружество дължи шестцифрена сума за консумирана електроенергия.

Водещи