Премиерът ще сади блатни кокичета... 17.05 | 11:53

Да - правилно! Борисов може не само да рита и да режи лентички

От iNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов, като един истински съвременен премиер, е мултифункционален. Едно от любимите му занимания, като изключим може би, ритането с тигрите от "Бистрица", е да режи лентички. "Във всяко сако имам лентички. Като фокусник съм", неведнъж се е хвалил премиерът.

"Седя като куче в "Бояна", защото в България така е устроено всичко, че не трябва да имаш приятели", жалвал се е много пъти Борисов.

И докато се оплаква от липса на приятелство, същевременно премиерът нападаше археолозите - "какво сте направили - направили, прибирате керемидите на топло и до юни да ви няма. Ако не беше магистралата, никакви разкопки нямаше да откриете".

Думите бяха изрече относно графика на строителството на автомагистрала "Струма", който бе забавен заради разкритата археология по трасето.

Археолозите се опитаха да се защитят - "тук, господин премиер, е имало все пак некропол, а не плевня". Но на премиера не му минават такива - "Защо тогава не работите", попита тогава Борисов. "Ами, защото е замръзнало, зима е и е студено".

"Тогава ще ви докарам калорифери, да се топлите вие и керемидите, а ако трябва Лили Павлова чадър ще ви държи, но до края на юни трябва да приключите, ние сме 50 години назад и встрани", сопна се Бойко Борисов.

Виж, с еколозите Борисов е по-внимателен. "Срокът е догодина септември - надявам се до май месец догодина да стане готов. Бавим се в този участък и не строим, защото в горичката гнездят пилци. Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък” - продължи драмата със строителните работи на магистрала "Хемус".

Но освен да коментира, премиерът може и да работи - неведнъж е напомнил, че като малък е садил картофи... и какво ли още не. За тези, които не вярват в истинността на спомените на премиера, съвсем скоро ще им се отдаде възможност да видят с очите си какъв цветар е премиерът.

"Другата седмица ще използваме да проверим как вървят двата лота на АМ "Марица" след дъждовете и ще местим блатни кокичета. Ще ги взимаме от магистралата и ще ги посадим на 60 метра от нея. Знаем ги по бройка – 2605 блатни кокичета, под мъдрото наблюдение на еколозите ние лично с Лиляна Павлова ще садим. Също така каним Нона Караджова да ни наглежда, а може и тя да насади някое. Каним и Ивайло Московски", зарече се Борисов.

Обещанията на премиера са изречени по време на редовното заседание на Министерски съвет, което тази седмица беше изнесено в Плевен. От стенограмата, публикувана на сайта на МС, става ясно, че градинарската процедура се налага по причини в защита на природата.

"Те пречат, освен на пътя и на жп линията", опитва се да се включи и министър Московски. "Така че, ще ги изместим всичките. Поканете еколозите, за да видят как стриктно всичко ще направим", нарежда Борисов.

Министър Лиляна Павлова пък обяснява, че "те ни накараха да ги изброим корен по корен и да ги опишем. Затова знаем, че са 2605 броя".

"Поканете ги, искам да сме в прекрасни отношения с еколозите и да се знае, че в България се строи най-екологично в цяла Европа, и от Америка, и от света също така, да се знае", завършва премиерът Борисов.

И като един истински премиер, който трябва да взима решенията, той и разпорежда - "разпореждам на министрите, заместник-министри, шефове на дирекции, тези, които са хората, които познават програмите, направете им един цикъл да обикалят градовете, да обясняват или използвайте всяко ваше пътуване, да спрете и да запознаете хората. Колкото повече обяснявате, хората толкова повече чуват и повече разбират."

Най-четени