Различни настроения в лагерите на Севиля и Бенфика 15.05 | 07:54

Испанците горди от победата, докато португалците съжаляват за пропуските

От iNews

Треньорите на Севиля и Бенфика бяха в различно настроение след края на финала в Лига Европа. Испанският тим триумфира за трети път с трофея след като победи португалците след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 0:0.

Наставникът на Севиля Унай Емери обяви, че неговия отбор е изстрадал победата, докато Жорже Жезуш смята, че по-добрият отбор не си е тръгнал с трофея след финала.

Испанците бяха сочени за аутсайдери в този мач, но се бориха здраво и нямаха пропуск от дузпите.

"Бенфика е страхотен отбор. По време на продълженията бяхме много изморени. Ние обаче бяхме готови на всичко заради титлата," заяви щастливия Емери.

"Португалците създадоха няколко опасни положения пред нашата врата, но ние успяхме да се справим блeстящо. Играчите показаха характер в края и работата преди мача с вратарите се оказа безценна," добави още Емери.

"В трудните моменти бяхме едно цяло. Този турнир е много обичан от нашите фенове защото Севиля има две титли. Отборът не е играл две години в евротурнирите и затова искахме нещо специално," завърши Емери.

"Страхотен финал гледахме, въпреки че нямаше голове. Отворен мач, Севиля започна по-добре, но нашата игра прогресираше и подобрявахме представянето си на терена. Показахме нашата сила и имахме няколко възможности за гол," заяви треньорът на Бенфика Жорже Жезуш.

"Тази вечер по-добрият отбор не спечели Лига Европа. Поздравявам играчите и не мога да критикувам никой. Напускаме с високо вдигнати глави, и ще мислим за другия финал в събота."

"Няма да се оправдаваме с контузени играчи. Трябва да сме прагматични и да гледаме напред. Това беше много емоционален опит за нас и поздравявам Севиля за победата," каза още треньорът на Бенфика.

Водещи

Най-четени