Ревност е в основата на зверското убийство в Бургас 30.08 | 11:51

Сънародник на заклания на плажа германец вече е обвинен в умишлено убийство

От Диана Цветкова

34-годишен германец е обвинен в умишлено убийство на своя сънародник в Бургас, съобщиха от местната полиция.

Според събраната до момента информация ревност е в основата на зверското убийство, извършено миналата нощ на плажа в морския град. Тялото на 48-годишния мъж бе открито на крайбрежната алея с множество порезни рани.

Първоначално за убийството бяха задържани двама германски граждани – мъж и жена, приятели на жертвата, но в ареста остава единия от тях.

Изяснено е, че тримата са наели заедно квартира в морския град, като са се познавали от клиника за лечение на алкохолни и други зависимости. При идването си в Бургас познатите на жертвата – 45-годишна жена и мъж на 34 г., са били двойка.

Дни преди инцидента обаче взаимоотношенията между двамата мъже се изострили, като убитият германец дори си бил купил нож за самозащита. Познатият му обаче успял незабелязано да му го отнеме.

Във фаталната вечер тримата посетили няколко заведения в Бургас, а след това продължили да пият алкохол край морския бряг.

В един момент жената си тръгнала към квартирата, а двамата мъже останали сами. Когато 48-годишният германец влязъл в кабинка за преобличане на плажа, познатият му го последвал и започнал да му нанася хаотични удари с ножа в корема, тялото и главата.

След това побягнал към квартирата, но пътьом се сетил, че е свършил парите и се върнал, за да вземе кредитната карта на жертвата. Според обясненията му, в нея били преведени и неговите средства за почивката.

Тогава видял, че все още живият германец е успял да изпълзи от кабинката до крайбрежната алея и за пореден път нанесъл удар с ножа по главата му. Взел двата му портфейла, след това настигнал жената и двамата се прибрали в квартирата.

Впоследствие убиецът изтеглил от картата на сънародника си 700 лв., а портфейлите му изхвърлил в кош за отпадъци, без да вземе банкнотите от тях.

По безспорен начин е доказана съпричастността на 34-годишния Р. Г. към извършеното убийство. Повдигнато му е обвинение и е задържан за срок от 72 часа, като предстои прокуратурата да поиска той да бъде оставен за постоянно в ареста.