В Стара Загора стартира нов информационен портал 12.10 | 15:45

Порталът представлява онлайн регистър с информация за повече от 1 000 граждански организации у нас

От Любомир Тасев

В Стара Загора ще бъде представен информационният портал на неправителствените организации, съобщиха от пресцентъра на общината. Представянето ще бъде на 14 октомври 2010 г. от 16,00 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

От февруари 2010 официално стартира Информационен портал за неправителствените организации в България – www.ngobg.info

Порталът представлява най-пълният онлайн регистър с информация за повече от 1000 граждански организации у нас. Той съдържа още календар за събития, библиотека, секция за прессъобщения, новини от и за гражданския сектор, и др. В него неправителствените организации сами актуализират информацията си, като наред с това могат да се възползват и от услугите, позволяващи им да създават сами интернет страница или да изпратят прес информация до медиите.

Порталът позволява публикуване на обяви за работа и стаж в неправителствения сектор у нас, както и за набиране на доброволци. Порталът дава възможност информацията за неправителствените организации, която до момента е разпръсната в различни източници, за първи път да бъде събрана на едно място, за да бъде достъпна за всички.

Под мотото "Легитимност чрез публичност" инициаторите си поставят за основна цел да откроят активните неправителствени организации, които сами да изграждат и поддържат своите профили в портала.

Инициативата е част от двугодишен проект на Българския център за нестопанско право и Фондация “Програмен и аналитичен център по европейско право” (ПАЦЕП), който се финансира от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа (CEE Trust).

Водещи

Най-четени