Лична драма или кредит от 200 000 лв. - причина за убийството в Пловдив 22.01 | 08:50

"Живееха съвсем нормално, гледаха си децата, всичко изглеждаше наред", разказват съседите

От Кремена Бедерева

Невъзможността да изплащат кредит от 200 000 лева е сред версиите за четворното убийство, което разтърси пловдивския квартал "Кючук Париж”.

Кредитът е бил изтеглен през 2008 година. Семейството е искало да превърне наследствена къща в Чепеларе в семеен хотел. Печалбата от стаите трябвало да покрива вноските по кредита. Кризата обаче притиснала семейството и те не можели да погасяват задълженията си към банката.

Преди дни съпругът Георги Тепавичаров продал къща и два парцела в Нареченски Бани.

Работата на полицията по случая продължава. Предстои да бъдат направени редица експертизи и други процесуално следствени действия.

Първоначалната версия на полицията е, че 32-годишният баща, който е военнослужещ, е убил съпругата си и децата си, след което се е самоубил.

Съседите на семейството обаче отхвърлят категорично тази версия и се съмняват, че външен човек е влязъл и ги е убил. "Не може Гошко да е убил жена си и двете си деца. Някой е влязъл в апартамента им, застрелял ги е и бързо е напуснал блока," разказаха съседите пред "Нова телевизия".

Съседи твърдят, че никога не са чували скандали от жилището на Тепавичарови.

Според психолога към МВР-Пловдив Данко Йорданов пък личностна криза у бащата вероятно го е подтикнала да убие себе си и семейството си. Това заяви Йорданов пред bTV в коментар на втория случай в рамките на две седмици, при който е убито цяло семейство.

Пусни видео
По думите му все още се работи по веществените доказателства от мястото на трагедията затова и информацията е малко. "Причините не са ясни още – може да са от финансов, семеен, здравословен, междуличностен характер”, добави експертът.

В понеделник той провел разговор с бащата на Георги, който бил в шок и не знаел за каквито и да било проблеми в семейството на сина му. "Човекът е в неведение, на празниците са били в Нареченски бани и всичко е било нормално. Каза, че семейството има ведомствено жилище – синът му е работел в базата в Граф Игнатиево”, обясни още Йорданов.

Според него убитото пловдивско семейство Тепавичарови е имало планове за бъдещето. Съпругата Николина щяла да започва собствен дребен бизнес – развиване на търговска дейност, за целта бил нает магазин. Допреди убийството работела в магазин за кухненски плотове в квартала.

Нормалния семеен образ на Тепавичарови подкрепиха и думите на техния съсед - Иван Тодоров: "Живееха съвсем нормално, гледаха си децата, всичко изглеждаше наред. Видях ги за последно миналия петък. От съседите никой не е чул изстрели. Не знаем по кое време на денонощието е станало убийството. По-голямата част от хората в блока обаче са възрастни хора”.

Водещи

Най-четени