Лошото време не позволи отварянето на изборни секции в Бургаско 27.01 | 08:14

В три общини секциите работят без ток

От Елена Кирилова

Лошите метеорологични условия станаха причина в няколко населени места в Бургаска област изборният ден все още да не е започнал, съобщава агенция "Фокус”.

По думите на председателя на Районната избирателна комисия Елка Стоянова навсякъде в региона има снеговалежи. Снегът е ограничил достъпа на комисията до избирателните сектори в шест населени места в община Айтос.

Секциите в селата Изворище и Миролюбово в община Бургас също не са започнали работа, както и тази в едно от селата в община Карнобат. Очаква се пристигането на снегорин, който да изчисти пътя до избирателната секция и тя да започне работа.

Затруднено беше и започването на работата и в селата Кубадин и Кирово  в община Средец. Проблеми има и в две населени места в община Сунгурларе, тъй като достъпът до тях също е затруднен.

Секциите в общините Златоград, Доспат и Рудозем пък нямат ток, но са започнали работа навреме. В помещенията е осигурено резервно осветление. В община Баните членовете на комисиите все още се събират, тъй като влошените метеорологични условия правят придвижването на секциите значително по-трудно.

Водещи

Най-четени