Синът на брутално убитата Бургас жена призна вината си 22.01 | 14:31

Загиналата е известната и почитана местна учителка Рада Гешева

От iNews

Синът на жената, която беше брутално убита в Бургас в неделя, е направил пълни самопризнания. Това обявиха от Окръжната прокуратура. 

"Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с нож. Нанесъл е наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е казал: "Унищожих ѝ бъбрека”. Не проявява никакво съжаление, не се разкайва, напротив - хладнокръвно заявява, че е "искал "да приключи" майка си бързо, по-хуманен начин. За целта първоначално се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала съпротива, ножът се е счупил и след това е започнал да нанася удари по тялото ѝ", поясни Георги Чинев от Прокуратурата.

Отзовалите се на сигнала за престъплението полицаи заварили на мястото младия мъж и безжизненото тяло на майка му, предаде НОВА.

Във вторник предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Експертиза ще уточни психичното му състояние. През годините жертвата е подавала многократни сигнали заради агресивното му поведение и затова е бил настаняван и лекуван в психиатрия няколко пъти.

Само през 2023 г. три пъти е лекуван в ЦПЗ по сигнали на родителите си - през януари, февруари и май, каза ст. комисар Павлов. И уточни, че родителите на Георги на няколко пъти са подавали сигнали в полицията, притеснени за неговото психично здраве.  Сигнали за агресия от негова страна обаче не е имало. Момчето има и криминална проява - през 2017 г. е задържан за притежание на наркотици.

"Има данни за това, че извършителят е употребявал наркотици и майка му е била силно притеснена от този факт. Най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор и до убийството. Той е живеел на квартира на адреса, където е извършено престъплението. Неговата майка е живеела на друго място. По-рано през деня мъжът се е оплакал от здравословни проблеми и затова тя е отишла при него”, поясниха от държавното обвинение.

Има данни, че преди да й посегне, той я гледал 4 часа втренчено, след което жената се паникьосала. Между двамата избухнало пререкание, вероятно отново по същата тема, по която се карали най-често - за наркотиците, които Георги употребявал.

Предстои чрез експертиза да се установи дали тази системна употреба на наркотици е отключила психическо разстройство и дали Георги е бил вменяем докато е убивал майка си.

Два са подадените сигнала в полицията за извършеното ужасно зверство - първо позвънил приятел на Георги, на когото той признал какво е сторил. 2-3 минути по-късно се обадил и убиецът. Когато полицаите отшили на адреса го заварили до трупа на майка си.

 

24-годишият Георги с майка си Рада Гешева. Снимка: фейсбук24-годишият Георги с майка си Рада Гешева. Снимка: фейсбук

Водещи

Най-четени