Турци запушиха границите при Калотина и Капитан Андреево 21.08 | 16:32

Километрични опашки от автомобили, пътуващи към Западна Европа се образуваха на двата пункта

От Кристиан Костурков

Сериозни задръствания се образуваха на двата основни Гранични контролно-пропускателни пункта у нас, през които минава трафикът от Турция към Западна Европа. Основната причина са голямото количество автомобили на турски гастарбайтери, които се прибират от югоизточната ни съседка към Германия, Холандия, Франция, Белгия и др. страни, където работят. Задръстванията по граничните пунктове продължават още от миналата седмица.

Днес на ГКПП Калотина, на границата със Сърбия, се е образувала опашка от автомобили, дълга 3 км, съобщи БГНЕС. Служителите на пункта правят всичко възможно за бързото пропускане на преминаващите границата, отворени са максималния брой трасета и гишета, но въпреки това не успяват да се справят с огромния трафик. Паралелно с това задръстване има и между българския и сръбския граничен пункт. В тази връзка от Гранична полиция препоръчват хората, които ще пътуват към западната ни съседка, да използват алтернативните пунктове Брегово, Връшка чука, Стрезимировци и Олтоманци.

В подобно тежко положение е и трафикът на ГКПП Капитан Андреево на границата с Турция. Там масово автомобили се опитват да влязат в България, за да продължат към Западна Европа. Въпреки че там са отворени 10 трасета за преминаване, опашките не спират. От Гранична полиция очакват трафикът да остане натоварен до края на седмицата.

Водещи

Най-четени