Търновци въртят най-хубавата баница 22.12 | 09:12

Кулинарният конкурс се организира от общината

От Кремена Бедерева

Община Велико Търново организират кулинарен конкурс за баници, погачи и коледни сладки, съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието ще се проведе от 11.00 часа на сцената в парк "Марно поле".

В него могат да се включат всички желаещи граждани, които ще се състезават за специални награди. Голямата награда в кулинарното състезание е многофункционален уред за готвене. Класираният втори ще получи домашна хлебопекарнa, а третата награда е уред за готвене на пара.

Освен с баници, пити, баклави, коледни сладки, обредни хлябове, свързани с Рождественските празници, в конкурса може да се участва и с всякакви печива, типични за сезона. Няма и ограничения за броя и видовете на тестените изкушения, с които един участник може да се включи в състезанието.

Печивата няма да се продават или дегустират, но ще бъдат оценявани от компетентно жури, съставено от майстор-готвачите на най-добрите великотърновски ресторанти. Пропусналите да заявят предварително участие могат да донесат своите печива и на място, непосредствено преди началото на конкурса до 10.00 часа.

Водещи

Най-четени